SJV's Update mei 2019

SJV’s Update mei 2019

door | mei 28, 2019 | 0 Reacties

De afgelopen maanden gingen zo snel en we hebben al weer zoveel leuke activiteiten gehad! Hierbij dan ook een update van ons waarin we terugblikken op leuke en gezellige activiteiten en vooruitblikken op alweer onze laatste activiteiten van dit seizoen. 

Terugblik afgelopen activiteiten

Poppenconsultatiebureau

Wat hebben de poppendoktoren van het Consultatiebureau toch weer veel knuffels en poppen op bezoek gehad. Er moesten griepprikken gezet worden, enkele tijgertjes hadden een gebroken pootje en enkele beren hadden last van de oren. Toch maar goed dat de kinderen deze knuffels met hun kwaaltjes naar het Consultatiebureau gebracht hebben. 

Paasspeurtocht

Een heerlijk zonnetje en hele blije kinderen hebben onze jaarlijkse Paasspeurtocht weer tot een succes gemaakt. De kinderen hebben genoten van de speurtocht en de leuke spelletjes die zij onderweg konden spelen. We hadden een heuse GPS-speurtocht, die ze met een telefoon of tablet konden lopen, uitgezet. Helaas ging dit niet zoals we wilden en waren we dolblij met de houten pijlen die we hadden opgehangen! Zo kon de route toch gelopen worden. Wij kijken alweer met veel speurplezier uit naar volgend jaar, jij ook?

Koningsdag

Een week later, tijdens Koningsdag zijn we begonnen met een heus defilé. Hier kwamen de mooiste fietsen, skelters en stepjes langs. Wauw, wat hadden de kinderen dit jaar weer hun best gedaan met versieren. 

Na het defilé was het tijd voor de rommelmarkt en daar werd een heleboel speelgoed gekocht en verkocht. De kinderen die dat leuk vonden konden bij onze tent een glittertattoo laten zetten. Wat was daar de keuze toch moeilijk! Een oranje leeuw, blauwe smiley of toch een discotulp?!? ‘S middags was er nog twee keer een hiphop workshop door Lord Studios waar alle kinderen aan mee konden doen gegeven en hebben we een heus optreden gehad van Jongleur. Die kon al jonglerend op een eenwieler rondjes rijden, achteruit! 

De Wandel3Daagse

Wauw! Wat hebben wij samen met jullie van deze zonovergoten jubileumeditie van de Wandel3Daagse genoten! We begonnen woensdag met fantastisch weer en een enorm hoge opkomst: maar liefst 2.671 lopers volbrachten de 5km, terwijl 717 fanatiekelingen de grote ronde van 10km voor hun rekening namen.

Nadat naderend onweer vorig jaar op donderdag voor een kink in de kabel zorgde, kon de wandeling dit jaar gelukkig wel weer doorgaan. Het rondje was weer oud vertrouwd en met name de ouderen bij Mariaoord waren hier zichtbaar blij mee; ze maakten er samen met de kids en hun begeleiders een mooi feestje van.

Vrijdag sloten we deze bijzondere editie af met een laatste rondje door ons mooie dorp, nog steeds met een ongekend groot aantal lopers die samen plezier maakten van start tot finish. Op de Driesprong brak het feest pas goed los met de brandweer die voor iedereen uit reed, een heuse schuimparty, heel veel ijsjes, een drankje bij de diverse cafés en natuurlijk die felbegeerde medaille.

Inmiddels zijn de stempelposten opgeruimd, de oranje en blauwe t-shirts uitgetrokken, staan de portofoons weer in de laders en zijn de wegen weer vrij voor verkeer; de Wandel3Daagse is echt voorbij. We blikken terug op een fantastisch festijn en denken alweer na over de plannen voor komend jaar! Ben jij er dan ook weer bij?!?

Binnenkort weer veel leuke activiteiten op de agenda!

In de aankomende zomerperiode staan er nog twee leuke activiteiten op de agenda bij SJV! Namelijk de Prom Night en last but not least: de KinderVakantieWeek. Lees hieronder snel verder voor meer informatie. 

Prom Night

Ook dit jaar gaan we weer met groep 8 op passende wijze afscheid nemen van hun laatste basisschool jaar. Dit jaar is de Prom Night in de Kentering, waar we er weer een spetterend feest van gaan maken!

Je kunt je inschrijven van 7 juni 09:00 uur t/m 14 juni 12:00 uur via de site van de Prom Night

De entreeprijs voor de Prom Night is €5 en snoep kost zoals gewoonlijk €0,50. Het drinken is op deze avond €1.

Voor de aanrijroute voor de Prom Night verzamelen we bij de parkeerplaats van de oude Aldi om daarna via de Raadhuisstraat over de Driesprong de Dorpstraat in te rijden, het verkeer wordt weggeleid via de Burgemeester Nieuwenhuijzenstraat. Vanwege de veiligheid zijn enkel voertuigen toegestaan die voldoen aan de richtlijnen van wegenverkeerswet. 


 

De KinderVakantieWeek

De voorbereidingen voor de 45e editie van de KinderVakantieWeek, die van 12 tot en met 16 augustus gehouden wordt, zijn in volle gang! Het thema voor deze week is ‘reis mee met SJV’. We zijn druk bezig met de uitwerking van dit thema, de invulling van het programma en het afvinken van alle praktische zaken op onze checklists. Over wat we allemaal gaan doen verklappen we nog niets, maar 1 ding weten we wel: het wordt weer een geweldige week!

Actief worden binnen SJV?

Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen in Rosmalen te organiseren? Meld je dan hier aan voor meer informatie. Wellicht loop jij dan binnenkort ook in een oranje polo en organiseer je één van onze leuke activiteiten!

Nieuwsbrief

Het Poppenconsultatiebureau van vandaag gaat helaas NIET door. Het RIVM en de GGD adviseren ons om geen risico te nemen met de gezondheid van de poppenmama’s en knuffelpapa’s en het evenement af te gelasten. Dit advies volgen we op. pic.twitter.com/FOeQ…

Share This