SJV's update maart 2019

SJV’s update maart 2019

door | mrt 15, 2019 | 0 Reacties

Na carnaval, en vlak voordat de lente begint, vonden we het weer tijd om jullie een update te geven! Lees hieronder verder hoe de afgelopen activiteiten zijn geweest, en wat voor leuks er binnenkort aan komt!

Terugblik afgelopen activiteiten

Kinderfeesten 

Zaterdag 23 februari, een week voordat het carnaval losbarstte, vonden de Kinderfeesten plaats in De Kentering. Met meer dan 300 verkochte kaartjes, was het een waar spektakel voor alle kinderen (en hun ouders). In de grote zaal was een vullend programma met optredens en leuke muziek, maar ook in de zaal daarnaast was er de mogelijkheid om spelletjes te spelen, of een coole glittertattoo te laten zetten!

En heb je alle gekleurde lichtstaven gezien die de kinderen vast hadden? Dat gaf een prachtig effect!


Rommelpot

Een week later, tijdens carnaval, vond er bij SJV de jaarlijkse Rommelpot plaats. Drie dagen lang draaide de huis-DJ’s van SJV voor de aanwezige kinderen de lekkerste nummers, en zo hebben we samen gezorgd voor een geweldige carnaval! Wij kijken alweer uit naar het volgende jaar, als het Rosmalens carnaval 55 jaar bestaat!

Binnenkort weer veel leuke activiteiten op de agenda!

De aankomende weken staan er weer veel leuke activiteiten op de agenda bij SJV! Het Poppenconsultatiebureau, de gezamenlijke disco voor groep 7 en 8 in De Kentering, De Paasactiviteit en niet te vergeten: Koningsdag! Lees hieronder snel verder voor meer informatie.

Het Poppenconsultatiebureau

Is jouw pop of knuffel ziek? Kom op zaterdag 16 maart 2019 tussen 13.00 en 16.00 naar het poppenconsultatiebureau van SJV.

Peuters en kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zijn van harte welkom bij onze poppendokters op de eerste etage van Perron-3 (bij het ‘echte’ consultatiebureau).

In de wachtkamer liggen kleurplaten klaar en wordt er heerlijke ranja geschonken. Als je eenmaal wordt opgeroepen, mag je door naar de poppendokter. Jouw pop of knuffel wordt dan verzorgd, gemeten, gewogen en onderzocht. Alle gegevens worden opgeschreven op een consultatiekaart, en natuurlijk ga je naar huis met een klein cadeautje!

Gezamenlijke disco groep 7 en 8 in De Kentering!

Aanstaande vrijdag 5 april staat er weer een gezamenlijke disco gepland in De Kentering. Zowel groep 7 als groep 8 is welkom om hier, samen met iedereen, een groot feestje te bouwen!

Deze disco kent ook een thema: NEON! Om 19.30 barst het feest los, tot 22.00. Glowsticks zijn niet toegestaan. Drinken kost €1,-, de prijzen voor snoep blijven hetzelfde (€0,50)

We hopen jullie daar allemaal weer te zien!

De Paasactiviteit

Zaterdag 20 april is de dag vóór Pasen! Dat betekent dat SJV weer een leuke paasactiviteit organiseert: een Paas-speurtocht! De startlocatie is, net als afgelopen jaar, weer bij het SJV-gebouw (Mimosastraat 1) en de route is ongeveer 3 kilometer, dus trek goede schoenen aan.

Starten kan tussen 13.00 en 15.30 uur. De kosten bedragen € 2,00 per kind en begeleiders zijn gratis. Vanwege de veiligheid van de kinderen is het noodzakelijk dat een volwassene meeloopt.

Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het weer zo ver, Koningsdag! SJV pakt die dag flink uit! De feestdag wordt geopend met het defilé voor kinderen uit groep 1 t/m 6. We verzamelen vanaf 10.15 op de Driesprong. Kinderen komen met hun versierde fiets, step of bolderkar en trekken samen door het dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf de Driesprong.

In de Dorpsstraat en Harry Coppensstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waar je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunt stallen en verkopen. Een plaatsje kost €2,00. Wij komen bij je langs om af te rekenen.

Het centrale punt van deze dag is de Driesprong. Daar is van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken en ook zijn er verschillende voorstellingen. Een DJ draait muziek tussen de ‘optredens’.

Iedere deelnemer aan de kinderrommelmarkt heeft bij betaling een lotnummer gekregen. Om 15:50 zal uit deze lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een spetterende prijs! Om 16.00 sluiten wij ons programma af en neemt de horeca het over.

Verdere activiteiten

Verder in het jaar vinden nog veel meer leuke activiteiten plaats! Neem de volgende data op in je agenda en mis niks.

  • Woensdag 22 t/m vrijdag 24 mei: SJV’s Wandeldriedaagse!
  • Maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus: KinderVakantieWeek!

Actief worden binnen SJV?

Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen in Rosmalen te organiseren? Meld je dan hier aan voor meer informatie. Wellicht loop jij dan binnenkort ook in een oranje polo en organiseer je één van onze leuke activiteiten!

Nieuwsbrief

Het Poppenconsultatiebureau van vandaag gaat helaas NIET door. Het RIVM en de GGD adviseren ons om geen risico te nemen met de gezondheid van de poppenmama’s en knuffelpapa’s en het evenement af te gelasten. Dit advies volgen we op. pic.twitter.com/FOeQ…

Share This