Nieuwsbrief donderdag 15 augustus

KinderVakantieWeek 2019 – Nieuwsbrief donderdag 15 augustus

En na deze zonovergoten woensdag is de KinderVakantieWeek gewoon al doormidden… In deze nieuwsbrief kijken we kort terug op de dag van vandaag en informeren we jullie over de dag van morgen. 

 

Terugblik

Vandaag heeft de onderbouw genoten van een safari in de Beekse Bergen. Zij hadden een lekker zonnetje op de bol en we hebben flink moeten smeren. Toen de bussen weer terugkwamen waren alle ouders even bang dat ze de kinderen nog bij de leeuwen en giraffen hadden gelaten, want we zagen bijna niemand zitten! Niks was minder waar, want gelukkig konden we onze kinderen weer begroeten en naar hun enthousiaste verhalen luisteren. 

Verder was daar nog de Wipe-out voor de bovenbouw waar zij zich even lekker hebben kunnen uitlaten op de mooiste en vetste springkussens. Het kon zo gek niet of het stond wel op het Gryphons-terrein en kon bestormd worden. Groep 7 en 8 is daarna nog naar de Golddiggers gegaan, waar zij met veel enthousiasme Sjevkes hebben kunnen verdienen. Van uiterste concentratie en samenwerking tot uitdagend denkwerk, het was er allemaal aanwezig. 

 

Programma

KVW-groepen Activiteit Verzameltijd Eindtijd Locatie
1 t/m 20 Pas-op-de-plaats 10.15 u 12.00 u Perron 3, 
Hoff van Hollantlaan 1
21 t/m 75 Crazy SJV 10.00 u 15.15 u SJV gebouw, 
Mimosastraat 1
76 t/m 98 Survival 09.30 u 14.45 u Sportpark Maliskamp, 
Jos de Letterlaan 10
86 t/m 98 Nachtspel 19.15 u 03.00 u SJV gebouw, 
Mimosastraat 1

  
Neem iedere dag het paspoort mee! Missen de kinderen een stempel? Dat komt deze week helemaal in orde. 

 

Pas-op-de-plaats
De kinderen van groep 1 t/m 20 kunnen donderdag tijdens de ‘pas-op-de-plaats’-activiteit film kijken bij Perron-3. Dit is een optionele activiteit: je kunt hier gebruik van maken, maar dit is niet verplicht. SJV faciliteert jullie mogelijke bioscoopbezoek, maar is hierbij niet als organiserende partij aanwezig.

Vanmiddag hebben ouders en kinderen hun toegangskaarten voor de film bij terugkeer van het uitje opgehaald bij ons Info-punt bij OJC. We bieden de film ‘Casper en Emma: De bergen in’ aan om 10.30 en om 12.45 uur; de zaal gaat 20 minuten voor aanvang open. We wensen jullie een prettige voorstelling!

 

Crazy SJV

Morgen gaan de groepen 21 t/m 75 allerlei leuke verschillende activiteiten tegemoet tijdens de Crazy SJV rondom het SJV gebouw. De kinderen en groepsleiding verzamelen bij hun hut. Daghulpen melden zich bij het Infopunt in de grote witte tent. 

Wat neem je mee? 

 • Neem je hamer weer mee van huis. Die ga je nodig hebben!
 • Regenkleding in verband met de weersvoorspelling.

 

Survival

De groepen 76 t/m 98 gaan morgen uitdagende spelletjes aan in het bos bij een heuze SJV survival. Dit belooft een moddergoed avontuur te worden. 

Wat neem je mee?

 • Het is verplicht om sport- of andere stevige schoenen te dragen die vies mogen worden. Surfschoenen, slippers en sandalen zijn niet toegestaan. 
 • We raden het aan om zwemkleding te dragen onder je kleding (draag svp kleding die vies mag worden). Ook adviseren we om een handdoek en een set droge kleding mee te nemen. 

Ook belangrijk:

 • Het is belangrijk dat de kinderen zo min mogelijk natuurwater binnen krijgen en na thuiskomst meteen douchen.
 • Let op voor teken in het bos en check je lichaam thuis op eventuele teken.
 • Tussen de onderdelen en tijdens de middagpauze mag je je niet op de spellen bevinden.
 • Roken in de bossen is niet toegestaaan

 

Nachtspel
Dan is het zo ver… groep 8 mag het bos in voor het nachtspel. Het wordt weer indrukwekkend dit jaar en de engste schrikeffecten zijn weer in gereedheid gebracht. Alles om groep 8 nog één onvergetelijk SJV-moment mee te geven. Een half uur voor de aangegeven starttijd worden de kinderen en begeleiders verwacht bij het SJV-gebouw. Na afloop van het spel worden de deelnemers teruggebracht naar het SJV-terrein, waar ze iets kunnen eten en drinken. Hierna mogen ze opgehaald worden. SJV laat niemand zonder begeleiding van een volwassene vertrekken. 

Alle deelnemers worden (gefaseerd) naar een geheimzinnige locatie gebracht, alwaar een spannend nachtspel begint. Na afloop van het spel worden alle deelnemers teruggebracht naar het SJV-terrein aan de Mimosastraat. Hier worden zij in de gelegenheid gesteld om iets te eten en te drinken. Hierna mogen de deelnemers opgehaald worden. SJV laat niemand zonder begeleiding van een volwassene vertrekken!
Er zijn veel muggen in het bos. Smeer je kind daarom thuis alvast in met een insectenwerend middel. Muggen houden erg van donkere kleding, dus zorg dat je felle kleding draagt. Ook stevige schoenen en het dragen van je sokken over je broekspijpen helpen om de overlast van muggen te beperken. 

Telefoons en zaklampen zijn niet toegestaan tijdens het nachtspel. Laat deze dus thuis. In geval van nood zijn er altijd hulpen met een telefoon aanwezig.

 • De groepsindeling (inclusief verzamel- en eindtijd) voor het nachtspel is morgen tijdens het programma in te zien op de locatie van de Survival. Vanaf 15.00 uur hangt deze informatie ook op de deur van ons pand aan de Mimosastraat.  
 • Smeer je kinderen thuis in met insectenwerend middel. 

 

Ook belangrijk…

 • Gevonden voorwerpen liggen in het SJV-gebouw. Loop even binnen als je iets kwijt bent. 
 • Het is voor deelnemers niet toegestaan om de KVW-locaties eerder te verlaten dan het programma eindigt. Wij verzoeken de groepsleiding om hierop toe te zien. 
 • Vrijdag is het tijd voor onze Bazaar (Marktplaats)! Denk alvast na wat je zou willen verkopen om zakgeld te verdienen. 

 

Actief worden binnen SJV?

Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen in Rosmalen te organiseren? Meld je dan hier aan voor meer informatie. Wellicht loop jij dan binnenkort ook in een oranje polo en organiseer je één van onze leuke activiteiten!

Nieuwsbrief

Het Poppenconsultatiebureau van vandaag gaat helaas NIET door. Het RIVM en de GGD adviseren ons om geen risico te nemen met de gezondheid van de poppenmama’s en knuffelpapa’s en het evenement af te gelasten. Dit advies volgen we op. pic.twitter.com/FOeQ…

Share This