Nieuwsbrief maandag 12 augustus

KinderVakantieWeek 2019 – Nieuwsbrief maandag 12 augustus

Afgelopen zaterdag is er hard gewerkt door alle hulpen om het terrein en het gebouw helemaal klaar te maken voor de KVW! Het hout ligt klaar, de spijkers zijn geteld en verdeeld, de stoffen gesorteerd. Kortom: we zijn klaar voor de 1e KVW-dag. Tijdens deze dag bouwen we hutten en versieren we tenten en vlaggen. O ja, de kleuters gaan ook nog op safari!  

 

Ontvangst

De start is om 09:45 uur bij het SJV-gebouw aan de Mimosastraat. Dit is voor vandaag de locatie voor alle groepen. Er hangen borden aan de Mimosastraat met daarop groepsnummers, namen van de kinderen en namen van de groepsleiding. Zowel de groepsleiding als de kinderen verzamelen bij hun eigen bord. Als daghulp meld je je bij het Informatiepunt in de grote witte tent. 

Als er bijzonderheden zijn betreffende je kind(eren), bijvoorbeeld qua gezondheid of welbevinden, geef dit dan door aan de groepsleiding. Wisselt de groepsleiding gedurende de week? Deel deze informatie dan opnieuw.  

 

Bouwen en versieren

Nadat we de KinderVakantieWeek samen hebben geopend, mag iedereen zijn/haar eigen plekje op het veld zoeken om tenten te versieren (groep 1 t/m 8) of hutten te bouwen (groep 9 t/m 98). 

Vanaf 10.00 uur kan de groepsleiding in het SJV-gebouw terecht voor de groepstas en alle creatieve materialen zoals stof, etc. De inhoud van deze tas heb je nodig om de structuur van de dag te weten en de benodigde materialen te verkrijgen.

Vanaf 11.30 uur kan de groepsleiding materiaal ophalen om een vlag te versieren voor op de hut of tent. We hebben hier stiften voor beschikbaar. Als je andere materialen wil gebruiken voor de vlag, neem deze dan mee van huis. Let op: verf en glitters zijn niet toegestaan.  

Vanwege de veiligheid gelden de volgende regels:

 • Hutten mogen maximaal 3 meter hoog zijn en uit niet meer dan 2 etages bestaan.
 • Er mag alleen getimmerd worden met onze materialen. Schroeven, boren en zagen zijn niet toegestaan. 
 • Er mogen geen kuilen in het veld gemaakt worden.

 

Kleutersafari

De groepen 1 t/m 20 wisselen het bouwen en/of versieren af met een ‘echte’ safari rond het SJV-terrein. De leiding van deze groepen ontvangen hier morgen meer informatie over. 

 

Je gaat op reis en neemt mee:

 • Lunchpakketje (ranja voor de kinderen, koffie en thee voor de ouders aanwezig).
 • Hamer met naam van het kind erop (vanaf KVW-groep 9).
 • Stevige schoenenen en oude kleding. Het dragen van slippers of sandalen is niet toegestaan. 
 • Materiaal om je groepsvlag te versieren, met uitzondering van verf en glitters.
 • Gezien de weersvoorspelling adviseren we je om regenkleding mee te nemen. 

 

Einde van het programma

 • Het programma eindigt om 15.00 uur. Alle kinderen kunnen op dat tijdstip worden opgehaald. 
 • Ben je dinsdag daghulp? Op de deur van het SJV-gebouw hangt vanaf 14.00 uur een inschrijflijst voor deze dag, waarop je kunt aangeven op welke locatie je wilt helpen. Maak hier vooral gebruik van. 

 

Blijf op de hoogte!

 • Het programma staat in onze SJV-app (tip: download deze!) en op onze website (www.sjvrosmalen.nl).
 • Een nieuwsbrief als deze versturen we iedere dag. Hierin staat alle informatie over de volgende KVW-dag en het is belangrijk om deze goed door te lezen. 
 • Spoedberichten delen we via de app (tip: zet de pushberichten voor de schoolgroep van je kind aan) en social media.

                         
Ook belangrijk…

 • Kom zoveel mogelijk op de fiets! Bij het SJV-gebouw is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De ouders en kinderen van de bovenbouw kunnen hun fiets stallen op het schoolplein van voormalige basisschool ’t Ven (Seringenstraat). Voor onderbouwkinderen en hun ouders is een fietsenstalling beschikbaar bij het SJV-gebouw  
 • We houden de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten. Als dit leidt tot aanpassingen in het programma, communiceren we dit. 
 • Elke groep heeft een vaste hoeveelheid materiaal. De groepen die materiaal bij andere groepen weghalen, worden uitgesloten van deelname aan de prijs voor ‘Mooiste hut 2019’. 

 

Heel graag tot morgen! 

 

Actief worden binnen SJV?

Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen in Rosmalen te organiseren? Meld je dan hier aan voor meer informatie. Wellicht loop jij dan binnenkort ook in een oranje polo en organiseer je één van onze leuke activiteiten!

Nieuwsbrief

Het Poppenconsultatiebureau van vandaag gaat helaas NIET door. Het RIVM en de GGD adviseren ons om geen risico te nemen met de gezondheid van de poppenmama’s en knuffelpapa’s en het evenement af te gelasten. Dit advies volgen we op. pic.twitter.com/FOeQ…

Share This