Nieuwsbrief 10 augustus - KinderVakantieWeek 2019

Algemene informatie zaterdag

Het is bijna zover ūüėÄ

Nog 2 dagen en dan gaat de 45e editie van de KinderVakantieWeek van start! We hebben er zó ontzettend veel zin in en kijken ernaar uit  om alle kinderen en ouders/verzorgers te verwelkomen. Met deze eerste nieuwsbrief van deze KVW informeren we je over algemene zaken die van belang zijn voor en tijdens deze week. Ook lees je hieronder de wetenswaardigheden voor morgen: de dag van de opbouw en de inloopmiddag.

 

Blijf op de hoogte!

 

Belangrijke informatie betreffende de organisatie

 • Zorg dagelijks voor een goedgevulde rugzak met een lunchpakket (m.u.v. de vrijdag). Er is dagelijks ranja voor de kinderen, en koffie en thee voor de coaches, groepsleiding en daghulpen aanwezig (m.u.v. tijdens de uitgaansdag op woensdag).
 • Op alle locaties zijn tevens toiletten beschikbaar en de mogelijkheid om je handen te wassen/desinfecteren.
 • We verzoeken ouders en kinderen om niet eerder dan de verzameltijd op de verschillende locaties te komen. Er is geen toezicht buiten de aangegeven tijden.
 • We rekenen echt op je als hulpouder op de dagen die je hebt opgegeven! Regel daarom vervanging als je onverhoopt niet kunt komen.
 • Dagelijks brengen de ROS en/of Thuis in het Nieuws prachtige beelden van de KVW en staan de foto’s op onze website en op Facebook.
 • Kinderen en groepsleiding vanaf schoolgroep 2 graag op maandag en vrijdag een hamer meebrengen voorzien van hun naam.
 • Kinderen dragen bij voorkeur oude kleding tijdens de KVW, zodat vies worden geen probleem is.
 • Extra (regen)kleding en een handdoek zijn handig voor de waterspelen (wipe- out en survival).

 

Coaches

Iedere schoolgroep heeft een kleur waaraan een coach gekoppeld is. Voor alle vragen/opmerkingen/ (plotselinge) wijzigingen en andere zaken die belangrijk zijn, is de coach van je groep beschikbaar. Zij weten alle ins en outs van de dag, de planning en de (groeps)indeling. De coaches zijn herkenbaar aan hun hesje in de kleur van de schoolgroep:

Schoolgroep 1     Groep 1 t/m 8        Kleur wit
Schoolgroep 2     Groep 9 t/m 20      Kleur geel
Schoolgroep 3     Groep 21 t/m 33    Kleur roze
Schoolgroep 4     Groep 34 t/m 48    Kleur groen
Schoolgroep 5     Groep 49 t/m 61    Kleur paars
Schoolgroep 6     Groep 62 t/m 75    Kleur blauw
Schoolgroep 7     Groep 76 t/m 85    Kleur rood
Schoolgroep 8     Groep 86 t/m 98    Kleur zwart

 

Belangrijke informatie betreffende veiligheid 

 • Er is elke dag een EHBO-team aanwezig, op alle locaties.
 • Op maandag en vrijdag¬†moeten kinderen stevige schoenen aan, (teen)slippers zijn niet toegestaan.
 • Op donderdag zijn voor de survival van schoolgroepen 7 en 8 dichte schoenen verplicht die nat mogen worden (geen slippers!).
 • Indien de weersvoorspelling het vanwege veiligheid noodzakelijk maakt om het KVW-programma aan te passen, communiceren we dit in de nieuwsbrief, per app en via social media. Spoedberichten delen we via de app en social media.
 • We adviseren om de kinderen in te smeren met zonnebrandcr√®me en deet.
 • Wanneer blijkt dat de ranja die we schenken leidt tot overlast van wespen, bieden we kinderen vanaf dat moment alleen water aan voor de rest van de KVW.
 • Op een aantal van onze locaties is de eikenprocessierups/-vlinder aanwezig. We hebben hierover intensief overlegd met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en de nesten zijn in hun opdracht zoveel als mogelijk verwijderd. Hoewel de grootste overlast door de eikenprocessierups/-vlinder voorbij is, blijven we alert.

 

Zaterdag

Opbouwen

 • Heb je je opgegeven als daghulp voor morgen, de opbouwzaterdag? We verwachten je om 7.45 uur op het SJV-terrein. De opbouw duurt tot uiterlijk 14.00 uur. Als je je hebt opgegeven als hulp voor morgen, ontvang je hierover later vandaag per e-mail een herinnering.
 • Meld je bij aankomst bij het Informatiepunt in de grote witte tent. We registreren daar je aanwezigheid en vertellen je wat je kunt gaan doen.
 • Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers. Zorg svp zelf voor een lunchpakket.

Inloopmiddag

 • Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is het inloopmiddag. In het SJV-gebouw aan de Mimosastraat kun je inzien wat de volledige groepsindeling van je kind(eren) is. Ook kun je inzien welke rol je als hulpouder hebt: groepsleider of daghulp. Laat je hierover morgen svp informeren, zodat je weet of je je maandagochtend na aankomst moet melden bij een groep (groepsleiding) of bij het informatiepunt (daghulp). Dit helpt om op tijd te kunnen beginnen.
 • Kun je niet naar de inloopmiddag komen? Vraag dan aan iemand die wel kan (vrienden/buren/ouders van klasgenoten) om je te informeren. Het is niet mogelijk om de groepsleiding en hulpenverdeling online zetten of te mailen.

Met elkaar gaan we er een geweldige week van maken!

 

Actief worden binnen SJV?

Lijkt het je leuk om activiteiten voor kinderen in Rosmalen te organiseren? Meld je dan hier aan voor meer informatie. Wellicht loop jij dan binnenkort ook in een oranje polo en organiseer je één van onze leuke activiteiten!

Nieuwsbrief

Het Poppenconsultatiebureau van vandaag gaat helaas NIET door. Het RIVM en de GGD adviseren ons om geen risico te nemen met de gezondheid van de poppenmama‚Äôs en knuffelpapa‚Äôs en het evenement af te gelasten. Dit advies volgen we op. pic.twitter.com/FOeQ…

Share This