SJV | Koningsdag

Koningsdag voor de kinderen in Rosmalen

Koningsdag in Rosmalen

Koningsdag, 27 april, wanneer heel Rosmalen oranje kleurt, wordt altijd groots door de kinderen en hun ouders gevierd. En natuurlijk is SJV Rosmalen er elk jaar om de kinderen een leuk programma te bieden.

Defilé
SJV Rosmalen pakt op Koningsdag flink uit! De feestdag wordt geopend met het defilé voor de kinderen van groep 1 t/m 6. We verzamelen vanaf 10.15 uur op de Driesprong. Kinderen komen met hun versierde fiets, step of bolderkar en trekken door het dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf de Driesprong en maken we een tochtje door het dorp.

Kinderrommelmarkt
In de Dorpsstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor de kinderen van de basisscholen in Rosmalen. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waar je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunt stallen en verkopen. Een plaatsje kost € 2,00. We komen bij je langs om af te rekenen. Je ontvangt, naast een betaalbewijs, ook een lotnummer voor de loterij.  De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis. Let op! De winkels kunnen open zijn, ga niet voor de ingang van de winkels zitten. 

Schminken en knutselen
Wil jij geschminkt worden of heb je zin om te knutselen? Dan ben je van harte welkom vanaf 13.00 uur op de Driesprong.

Verkiezing van het Koningskind
We nodigen alle basisschoolkinderen van groep 7 en 8 uit om mee te doen aan de verkiezing van het Koningskind 2017. Test jouw kennis en kom op Koningsdag tussen 13.30 en 14.00 naar de podiumwagen op de Driesprong om je aan te melden!

Voorstellingen
Het centrale punt is deze dag de Driesprong. Daar is van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn voorstellingen. Een DJ draait muziek tussen de ‘optredens’. Kom kijken, luisteren en meedoen met het spetterende optreden op de podiumwagen op de Driesprong.

Loterij
Iedere deelnemer aan de kinderrommelmarkt heeft bij betaling een lotnummer gekregen. Om 15.50 uur zal uit deze lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een te gekke prijs!

Afsluiting: 16.00 uur
Om 16.00 sluiten we het SJV-programma en gaat de horeca verder met het Oranjefeest. Er zal muziek zijn op de Driesprong!

 

Kortom: groot feest in het centrum van Rosmalen tijdens Koningsdag, en dat wil je niet missen!

Nieuwsbrief

En O ja, om deze avonden bij SJV’s Rommelpot mogelijk te maken, zijn wij dringend op zoek naar #hulpen! Steek de handjes uit de mouwen en help de kids aan een #geweldige carnaval. Aanmelden hiervoor kan via secretariaat@sjvrosmalen.nl t.a.v. Michiel. #bedankt!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan alle nodige info direct in je mailbox!

Share This